POLYCOM VIDEO INFRASTRUKTURA

Z implementacijo ustrezne virtualizirane video konferenčne infrastrukture omogočimo velikemu številu končnih uporabnikov, da lahko ne glede na vrsto protokola, naprave, omrežja ali lokacijo izvedejo komunikacijo med sodelavci, partnerji in strankami na preprost in učinkovit način. Pri tem lahko v enem klicu sodeluje tudi več sto video konferenčnih uporabnikov, vsak z optimalnim avdio in video protokolom ter ločljivostjo slike, glede na uporabljen opremo ter dosegljivo pasovno širino.

Video konferenčna infrastruktura omogoča transparentno klicanje vseh uporabnikov ter centralizirani nadzor, upravljanje in nadgrajevanje video konferenčnih naprav in klientov ter njihov dostop do imenikov. Dodatno je za uporabnike zunaj požarne pregrade omogoče varen in nadzorovan dostop do video storitev.

 

POLYCOM REALPRESENCE CLARITI

Polycom RealPresence Clariti je sklop programskih rešitev, katere lahko namestimo na virtualno infrastrukturo (vključno Amazon Web Services ter Microsoft Azure) ali na dedicirane strežnike. Rešitev sestavlajo naslednje komponente:


Večtočkovni strežnik Polycom Collaboration Server z možnostjo fleksibilne nadgradnje kapacitet, glede na rast uporabe video konferenčnih povezav v vašem korporativnem okolju. Rešitev zagotavlja naravno integracijo z vodilnimi UC aplikacijami in podporo za H.323, SIP, TIP, AVC in SVC (Scalable Video Coding), vse v eni izjemno zmogljivi konferenčni platformi. Večtočkovni strežnik omogoča povezavo video konferenčnih klicev v ločljivosti do 1080p@60fps.  

Polycom RealPresence Distributed Media Application aplikativni strežnik predstavlja močno programsko orodje za krmiljenje in usmerjanje klicev ter nadzor celotnega vidoe konferenčnega omrežja z virtualizacijo vseh komponent. 

Polycom RealPresence Resource Manager omogoča centralizirani nadzor, upravljanje ter nadgrajevanje posameznih uporabnikov ter video konferenčnih naprav in klientov ter medsebojnih povezav. S to zmogljivo rešitvijo lahko organizacije upravljajo video naprave preko svetovnega omrežja, vključno z tablicami, pametnimi telefoni, namiznimi sistemi, sistemi za konferenčne dvorane in sistemi TelePresence. 

Polycom RealPresence Access Director omogoča uporabnikom zunaj požarnega zidu varen dostop do video storitev ne glede na njihovo lokacijo in dostopno povezavo.  Programska oprema temelji na tehnologiji robnega dostopa in omogoča varne komunikacijske poti, upravljanja in prehod vsebine skozi požarne zidove brez dodatnih odjemalcev. 

POLYCOM REALPRESENCE MEDIA SUITE

Polycom RealPresence Media Suite je snemalni strežnik za istočasno snemanje do štirideset video konferenčnih sej. Poleg zajema avdio in video zapisa se na strežnik snema tudi dodatna vsebina (prezentacije, slike z dokumentnih kamer, interaktivnih tabel,…), če je bila vključena in prikazana med samo konferenčno zvezo. Posnetki se hranijo v obliki standardnih formatov wmv in mp4 za video ter mp3 za avdio (v primeru, da se odločite snemati samo zvok).


Možno je snemanje video konferenčnih seje z več udeleženci ali pa se snema samo enega video konferenčnega sistema za potrebe zajema posameznega predavanja. Tako je možno z uporabo sobnega video konferenčnega sistema v celoti (slika, zvok in prezentacija) zajeti predavanja ali sestanke na posameznih lokacijah, saj zadostuje, da s takim sistemom enostavno pokličemo snemalnik in aktivirano snemanje. 


Strežnik Polycom Media Suite poleg snemanja omogoča streaming poljubnih video vsebin, bodisi obstoječih posnetkov ali pa v živo. Ogled posnetkov je možen tako na standardnih videokonferenčnih sistemih kot tudi računalnikih ter na prenosnih napravah kot so tablični računalniki ter pametnimi telefoni. 

 

©2017-2021, NKT d.o.o.