top of page
Search

Poly Studio P21 - monitor s Full HD kamero, mikrofonom in super zvokom za enostavne video klice

Če delate v pisarni, je zelo verjetno, da ste bili med številnimi, ki smo se zaradi pandemije leta 2020 nenadoma morali spopasti z delom od doma. Ni se spremenilo le delovno mesto, na hitro smo se morali naučiti veliko novega s področja digitalnih tehnologij. Osvojiti smo morali npr. Zoom, Teams, Meet, RingCental, ki so postali priljubljena orodja zaradi napredne uporabe videokonferenčnih klicev.Podjetja so se znašla v situaciji, ko so morala svoje zaposlene na hitro pripraviti na uporabo videokonferenčnih klicev, kar je pomenilo intenzivno iskanje ustrezne in razpoložljive strojne opreme. Spletne kamere, slušalke in druga potrebna tehnična orodja so kar letela s trgovskih polic, da bi zagotovili tekoče poslovanje in komunikacijo.


V tem blogu vam bom predstavil nov in zanimiv izdelek podjetja Poly. Kot verjetno veste, sta se podjetji Plantronics in Polycom združili v eno podjetje, ki se sedaj imenuje kratko Poly.


Združitev je bila zelo smiselna. Plantronics je vodilni svetovni proizvajalec komunikacijskih slušalk, Polycom pa vodilni svetovni proizvajalec avdio in video tehnologije.


Predstavil vam bom rezultate preizkusa enega od povsem novih izdelkov tega pred kratkim združenega podjetja: Poly Studio P21. To je zaslon, ki vsebuje kakovostno Full HD kamero, mikrofone, zvočnike, polnilno postajo in omogoča priključevanje USB naprav.


Pri P21 se najbolje zrcali združitev strokovnih znanj in izkušenj obeh podjetij v kombinaciji s potrebami trga avdio in video naprav.


Poly Studio P21


Ste še vedno z mano? Super! Poglejmo, kaj ponuja novi Poly Studio P21.Najprej, kaj je vse dobite v škatli:

  • 21,5-palčni monitor 1080P,

  • stojalo za monitor,

  • napajalnik za izmenični tok in priključni kabel,

  • kabel USB-C na USB-C (s priloženim pretvornikom USB-A) dolg približno 1,5 m.

To je to. Lepo in preprosto :)


Pred pričetkom uporabe


Pred prvo uporabo naprave Poly Studio P21 morate najprej prenesti dve stvari:

  • programsko opremo Poly Lens,

  • programsko opremo Display Linked Graphic.

Programska oprema Poly Lens vam omogoča nastavljanje P21 kar z računalnika. Če ne prenesete programske opreme Display Linked Graphic Software, na zaslonu ne boste dobili slike, čakal vas bo le temen zaslon. Torej navedeno preprosto morate prenesti, da boste lahko izkoristili vse odlične funkcije, ki jih ponuja Poly P21.


Monitor poly studio p21


Poly Studio P21 je opremljen z 21,5-palčnim monitorjem ločljivosti 1080P. Ta vam ne zagotavlja le HD kakovosti videa, temveč tudi 89-stopinjski vidni kot.Kamera poly studio P21


Kamera, ki je vgrajena v Poly Studio P21, ima ločljivost 1080P, 4-kratno digitalno povečavo in fizični zaklop za zagotavljanje zasebnosti. Med testom smo ugotovili, da ponuja vrhunsko sliko celo v slabših svetlobnih pogojih.


Ko sem vklopil še ambientalno osvetlitev, ki je skrita ob straneh monitorja, se je prikaz izboljšal in zagotovil primerno količino svetlobe za pravilen prikaz obraza. Presenetljivo dobro je delovala tudi brez vklopljene ambientalne osvetlitve. Na splošno se je kamera v različnih svetlobnih razmerah (brez svetlobe, zgornja fluorescenčna osvetlitev, ambientalna svetloba itd.) obnesla nadpovprečno dobro. Zagotovo veliko bolje, kot kamera, ki je priložena večini prenosnih računalnikov.


Funkcije obračanja, nagiba in povečave je mogoče upravljati preko programske opreme Poly Lens.


Zvok


Poly Studio P21 ponuja odlično reprodukcijo zvoka, zaslon vsebuje tudi en mikrofon za usmerjeno zajemanje zvoka in vsebuje filter za odpravljanje neželenih šumov.


Zaslon je opremljen z dvema stereo zvočnikoma, ki delujeta z močjo 10 W po kanalu. Pri preizkusu sem jih primerjal s tistimi, ki jih dobite v običajnem prenosnem računalniku. Čeprav je bilo predvajanje zvoka na prenosnem računalniku sprejemljivo, je bil Poly Studio P21 izrazito boljši.


Zlasti pri nižjih zvočnih frekvencah, kjer basov pri številnih napravah, predvsem prenosnikih, običajno ni. Poly Studio P21 je zvenel bogato in z lepimi nizkimi toni. Tega od izdelka, ki temelji na zaslonu, nisem pričakoval. Zelo prijetno me je presenetil!Gumbi


Na spodnjem delu sprednje strani monitorja je na voljo več gumbov. Npr. gumb "Microsoft Teams", ki ob pritisku samodejno zažene aplikacijo Teams, kar je prijetno priročna bližnjica do aplikacije.


Kot pri večini naprav, lahko nadzorujete glasnost z gumbom za povečanje in zmanjšanje glasnosti ter seveda s pomembnim gumbom za utišanje zvoka. Ko na napravi Poly Studio P21 izklopite zvok, se prižge dolga vodoravna rdeča lučka. S tem vas opozori, da je vaš mikrofon izklopljen. Ko mikrofon ponovno vključite, rdeča lučka ugasne. Praktično nemogoče jo je spregledati, saj se razteza po skoraj celotni širini monitorja. Tako boste vedno jasno vedeli ali je mikrofon aktiven in nikoli se vam ne bo zgodilo da bi v videokonferenčnem klicu po pomoti izklopili zajemanje zvoka.


Na sprednji strani monitorja je tudi gumb z ikono rakete. Ko ga pritisnete, lahko vstopite v aplikacijo Lens in spreminjate prilagoditve monitorja P21. Upravljanje vašega sistema je preprosto, za lažjo in enostavnejšo uporabo pa poskrbijo pregledni meniji.


Vgrajen brezžični polnilec za telefon


Poly Studio P21 ima v stojalu vgrajen brezžični polnilec. Telefon preprosto položite na podstavek stojala in vaš mobilni telefon se bo začel polniti. Ne vem, kako je z vami, ampak meni se zdi to precej kul dodatna funkcija. Konec koncev, večina nas potrebuje sprotno polnjenje svojih telefonov :) Zato je zelo koristno, da imamo to priročno nameščeno na mizi.


Vgrajeni USB priključki


Na zadnji strani naprave Poly Studio P21 najdete vrata USB A, ki jih lahko uporabite kot adapter za brezžične slušalke ali za druge periferne naprave, ki jih uporabljate pri svojem delu. Ni vam treba zasedati dodatnih vrat na računalniku, USB priključki so priročno nameščeni kar na zadnji strani monitorja P21. To je še ena prijetna podrobnost na monitorju P21, ki pripomore, da ga občutite kot zelo uporabno napravo "vse v enem".


Večnamenski zaslon


Zaslon lahko uporabljate kot glavni monitor za video klice. Vendar pa tudi pri ostalem pisarniškem delu vaš monitor ne bo miroval. Uporabite ga lahko kot drugi zaslon, kar je zalo dobrodošel dodatni bonus!


Vsakdo, ki je že prešel na delo z dvema monitorjema, vam bo takoj potrdil prednost take rešitve. Ko boste morali opraviti video klic, boste imeli vse pripravljeno. Ko ne boste zasedeni s klici, boste lahko monitor še vedno uporabljali za druga vsakodnevna opravila.Cena


Cena monitorja Poly Studio P21 je 701 EUR + DDV. Menim, da je to dobra cena za vse, kar dobite: kakovosten monitor, vrhunsko kamero z ambientalno osvetlitvijo, odlične zvočnike in mikrofon, dodatne priključke USB, pa še brezžični polnilec za telefon. Poleg tega je to izdelek, ki je atraktivno obikovan, pri tem pa ga je enostavno nastaviti in uporabljati.


Garancija


Poly P21 ima 2-letno garancijo.


Ali priporočam Poly Studio P21 za delo od doma ali v sodobnih pisarnah s pogostimi videokonferenčnimi klici? Vsekakor!


Poly P21 je cenovno ugoden, je kompakten, vsestranski in zagotavlja odlično video in zvočno kakovost v konferenčnih klicih. Vsi, ki uporabljate aplikacije, kot so Zoom, Microsoft Teams, Google Meet, Skype ali številne druge razpoložljive video aplikacije, boste v napravi Studio P21 našli izjemno rešitev z veliko dodano vrednostjo.


Sam sem opazil, da je pri uporabi Poly Studio P21 na mizi manj nereda, saj gre za zaslon, ki ima vse že vgrajeno. To je bilo zame v primerjavi z drugimi, bolj tradicionalnimi rešitvami za videokonferenčne klice, nekaj povsem novega!


Funkcija ambientalne osvetlitve ni samo na pogled cool, temveč zelo uporabna in pripomore k boljši sliki v konferenčnih klicih v slabih svetlobnih pogojih. Ko uporabite ambientalno osvetlitev, ste nenadoma videti, kot da se v klic vključujete iz profesionalnega video studia. Vsakdo, ki se je med videoklicem že spopadal s slabo osvetlitvijo, bo zagotovo cenil to priročno funkcijo.Dejstvo, da gre za napravo, ki jo je enostavno nastaviti in uporabljati, ki je cenovno dostopna in ima vgrajene visokokakovoste sestavne dele, me sili v razmišljanje, zakaj je ne bi želeli namestiti v svoji pisarni, doma ali kjerkoli drugje?


Odločitev je preprosta. Kupite Poly Studio P21 in si olajšajte življenje s številnimi in dolgotrajnimi videokonferenčnimi klici. Ni vam treba uporabljati ne vem koliko različnih naprav, ki zasedajo vse USB priključke, če lahko vse rešite kar z eno. Brezžični polnilec za telefon pa je samo še dodatna češnjica na torti.


Če se vam zdi, da potrebujete nadgradnjo vaše video opreme, morate resno razmisliti o novem "vse v enem" videokonferenčnem zaslonu Poly Studio P21. To je ena od tistih varnih odločitev, ki jih zlahka sprejmete in ki vas po pričetku uporabe ne bodo obremenjevale z obžalovanjem. Bravo, Poly, dobro opravljeno delo!


Commentaires


bottom of page