top of page
Search

12 funkcij na platformi Zoom, ki ste jih morda spregledali

Ne glede na to, ali se vaš delovni dan začne v pisarni, doma ali nekje vmes, je zelo verjetno, da vaša rutina vključuje vrsto nalog, kot npr.:

  • odprete aplikacijo koledarja in pregledate dogodke dneva,

  • pregledate e-pošto,

  • preverite aplikacije za klepet ali sporočanje,

  • prijavite se v orodje CRM ali orodje za upravljanje projektov,

  • klepetate s člani ekipe,

  • se udeležite sestanka (osebno ali virtualno),

  • sodelujete pri viharjenju možganov ali iskanju naslednje odlične zamisli.



Čeprav se sliši dovolj preprosto, lahko ta pristop hitro privede do zoprnega davka na preklapljanje, če porabite preveč časa za preklapljanje med neštetimi zavihki brskalnika in manj časa za dejansko delo. Kaj pa, če bi obstajal lažji način? Kaj če bi lahko bili dejansko bolj produktivni na enem mestu in na eni platformi?


Z Zoomom se lahko preprosto povežete, sodelujete in naredite stvari preko platforme za sodelovanje "vse v enem". Berite naprej in si oglejte, kako lahko nekatere najnovejše Zoom funkcije poenostavijo vaš vsakdan in vam omogočijo večjo produktivnost.


Katerih 12 funkcij platforme Zoom bi morali uporabljati?

  1. Koledar Zoom

  2. Zoom Mail

  3. Ekipni klepet Zoom

  4. Pametno galerijo

  5. Belo tablo Zoom

  6. Neprekinjen klepet na sestanku

  7. Povzetke sestankov in sestavljanje klepeta z Zoom IQ (ni na voljo za slovenski jezik)

  8. Zoom Huddles

  9. Rezervacije delovnega prostora Zoom

  10. Načrtovalca Zoom

  11. Zoom IQ za prodajo

  12. Kontaktno središče Zoom

Pozdravite svoj novi jutranji ritual



Če ste kot večina od nas, potem verjetno ne morete skozi dan, ne da bi skočili na splet, odprli dnevni urnik in prebrali e-pošto. Toda če sta vaša e-pošta in koledar v ločenih oknih, zlahka spregledate pomemben dogodek. Koledar Zoom in pošta Zoom sta vgrajena neposredno v namizno in mobilno aplikacijo Zoom, zato lahko v isti aplikaciji pogledate na koledar in preverite e-pošto. Pravzaprav je lahko pogled koledarja vedno viden, ne glede na to, ali telefonirate, klepetate s sodelavci, rišete na tablo ali začenjate nov sestanek - tako da nikoli ne zamudite nobenega dogodka.


Ko ste pregledali pošto in koledar, se odpravite v program Team Chat, da si ogledate najbolj aktualne teme in kanale ter kaj se je dogajalo od vaše zadnje prijave. Kanali Team Chat so vgrajeni neposredno v aplikacijo Zoom, ne glede na to, ali so organizirani po imenu ekipe, posameznih pogovorih, trenutnih projektih ali vaši najljubši športni ekipi.


Team Chat je več kot le orodje za takojšnje sporočanje, je tudi kraj sodelovanja, kjer lahko delite datoteke (in gife) ter dostopate do poslovnih aplikacij, kot so Asana, Jira in Salesforce. Snemate lahko video in zvočna sporočila ter sporočate posodobitve stanja projektov. Če klepet traja dlje, kot bi si želeli, se ne bojte sprožiti sestanka Zoom Meeting ali telefonskega klica Zoom Phone neposredno iz samega okna klepeta in tako preprosto nadaljevali pogovor brez veliko tipkanja.


Ustvarjanje bolj pravičnega hibridnega delovnega okolja


Ste pripravljeni na prvi sestanek dneva? Tu je stalen vpogled v koledar še posebej priročen. Tudi s pojavnimi obvestili je med številnimi okni brskalnika še vedno težko najti zavihek koledarja. V aplikaciji Zoom pa se lahko z enim klikom pridružite naslednjemu dogodku iz stranske vrstice koledarja, preverite dnevni red sestanka in datoteke ter vidite, kdo se je že pridružil.


Ko se udeležite Zoom srečanja, se lahko počutite zapostavljeni, če so vaši sodelavci skupaj v konferenčni sobi podjetja. Z uporabo funkcijo Zoom Rooms ta skrb odpade, saj lahko uživate v zanimivi izkušnji virtualne konferenčne sobe, ki briše meje med osebnimi in oddaljenimi udeleženci.


Preprosto zaženete funkcijo pametne galerije Zoom Rooms, da približate udeležence in jih ločite v posamezne video sličice za lažjo interakcijo. Tako imate občutek, da so vsi v enakem položaju. Funkcija inteligentnega režiserja, pa vam lahko pomaga poiskati najboljše zorne kote udeležencev, tako da lahko uživate v visokokakovostni izkušnji sestanka brez da gledate v zadnjo stran glav sogovornikov ;)



Povečajte produktivnost sestankov


Ko se sestanek nadaljuje in se ideje začnejo intenzivno pretakati, ne izgubite pregleda nad že opravljenim delom. Odprite tablo Zoom Whiteboard neposredno v sestanku Zoom Meeting ali aplikaciji Zoom in zajemajte odlične zamisli v posebnem prostoru za sodelovanje. Potrebujete tudi sodelovanje sodelavcev, ki niso vključeni v trenutno srečanje? Delite tablo preko kanala za timski klepet in do nje bodo lahko dostopali v trenutku.


Še bolje, Team Chat bo ustvaril edinstven klepetalni kanal za vaše sestanke Zoom s funkcijo klepeta za neprekinjene sestanke in tako shranil vso vašo interakcijo. Zdaj lahko delite informacije pred, med in po klicu v klepetalnici, namenjeni izključno vašemu sestanku. Ste zamudili smešen gif? Se ne morete spomniti vseh, ki so se udeležili sestanka? Z neprekinjenim klepetom se klepet in podrobnosti sestankov Zoom Meetings ohranijo za enostavno uporabo po vsakem klicu, tako da se sodelovanje lahko nadaljuje tudi po koncu sestanka.



Morda se morate sklicevati na sestanek, vendar se ga niste mogli udeležiti ali pa morate pregledati le del pogovora. Zato je naš pametni spremljevalec Zoom IQ vaš novi najboljši prijatelj. Z uporabo pametnega snemanja sestankov s programom Zoom IQ* lahko posnetek predvajate v segmentiranih poglavjih in tako dostopate do določenih trenutkov, poudarkov sestanka ali pomembnih akcijskih točk.


Če pa ste sestanek v celoti zamudili in potrebujete povzetek brez ponovnega predvajanja, bo funkcija Povzetek sestanka s programom Zoom IQ (brezplačen preizkus za stranke v izbranih paketih**) ustvarila povzetek sestanka in zajela naslednje korake, ki jih lahko delite z drugimi prek e-pošte, skupinskega klepeta ali koledarja Zoom.


Po sestanku preizkusite funkcijo Team Chat compose with Zoom IQ (mogoč brezplačen preizkus za stranke v izbranih paketih**) in hitro napišite odgovore ali naslednje korake. Z uporabo generativne umetne inteligence vam naše pametno orodje za sestavljanje sporočil pomaga pri pripravi osnutkov sporočil na podlagi pogovorov v klepetu Team Chat, tako da lahko hitro pripravite ustrezno poročilo.


Enostavnejši načini vzpostavljanja osebnih stikov



Ne glede na to, ali ljubite ali sovražite hibridno delo, večina med nami pogreša pogovore v sobi za odmor ali pogovore v pop-up srečanjih po kosilu. Če si želite dodatnih priložnosti za druženje s sodelavci, preprosto ustvarite lastne sestanke Zoom Huddles. Z enim samim klikom zaženite srečanje in skočite v javni virtualni delovni prostor z videom in zvokom ter se na hitro pogovorite s sodelavci. Srečanja lahko razvrstite po temah, skupinah in vsebinah ter zagotovite zanimivo izkušnjo, ki spodbuja enako zavzetost zaposlenih, kot jo najdemo v spontanih pogovorih.


V dneh, ko se odpravite v pisarno, lahko na preprost način poskrbite, da ne zamudite svojega najljubšega mesta za delo. S storitvijo Zoom Workspace Reservation lahko poiščete in rezervirate delovni prostor, še preden vstopite v stavbo. Najdite si prostor v bližini najbližjih sodelavcev ali poiščite mirno mesto kar na digitalnem zemljevidu. Ko je prostor rezerviran, pridite v pisarno in si oglejte prilagojeno namizje, na katerem so vaši posamezni stiki, e-pošta in koledar preneseni tako, da odražajo vaš zasebni, stalni delovni prostor.


(Rezervacijo delovnega prostora si oglejte tukaj)


Enostavneje poskrbite svoje stranke



Če je vaš dan zapolnjen s sestanki z zunanjimi strankami, potem veste, kako težko je najti primeren čas za srečanje. Zavrzite usklajevanje terminov z nadležno izmenjavo elektronskih sporočil, uporabite raje orodje Zoom Scheduler, orodjem za določanje terminov, ki vam omogoča takojšen pregled razpoložljivih časov za srečanja, ki jih lahko delite s komer koli. Le nekaj klikov in že imate ustvarjene časovne bloke, ki vam najbolj ustrezajo, sočasno pa drugim omogočite, da tudi načrtujejo sestanke pod svojimi pogoji. Med posameznimi sestanki lahko določite tudi razmik za odmor ali čas za pripravo.


Ko strankam pošljete povezavo do načrtovalnika (orodja za usklajevanje terminov), ne pozabite posneti sestanka z orodjem za pogovorno inteligenco, Zoom IQ for Sales. S tem si ustvarite vpogled v pogovor, ki ga podpira umetna inteligenca. Dobili boste ideje za naslednje korake, za izboljšave in nadgradili načrte za ustvarjanje boljše izkušnje s strankami.


Če je vaše strokovno znanje potrebno za pomoč sodelavcu pri reševanju težave s stranko, je naš večkanalni kontaktni center vgrajen neposredno v platformo Zoom, tako da se lahko v realnem času pogovarjate z agenti notranje podpore, medtem ko ti zagotavljajo podporo strankam. Naše združeno delovanje kontaktnega centra in platforme za poenotene komunikacije omogoča, da v celoti izkoristite donosnost naložb za Zoom rešitev "vse v enem".


Spoznajte Zoom, vašega novega partnerja za produktivnost


Ker se hibridno delo še naprej nenehno razvija, vsi iščemo načine za večjo produktivnost, učinkovitost in zadovoljstvo. Zakaj si ne bi pomagali z Zoomom? Ugotovite, kako povečati produktivnost in odkriti nove ravni učinkovitosti, ko odpravite "davek na preklapljanje" in združite izkušnjo strank in zaposlenih pod eno Zoom platformo. Sodelujmo skupaj, še danes!


* Pametno snemanje sestankov z Zoom IQ je na voljo večini plačljivih uporabnikov.


**Sestavljanje povzetka sestanka in skupinskega klepeta z Zoom IQ sta trenutno na voljo v angleščini samo za pakete Zoom One (Enterprise Plus, Enterprise, Business Plus, Business, Pro) in izbrane starejše pakete Zoom (Enterprise Named Host, Enterprise Active Host, Zoom Meetings Enterprise, Zoom Meetings Business, Zoom Meetings Pro) - kot brezplačna preizkusna različica za omejen čas. Izključeni so lahko določeni vertikalni in geografski sektorji.


Funkcije brezplačnega preizkusa se lahko kadar koli prekinejo ali spremenijo, zanje pa lahko veljajo omejitve uporabe, regionalne ali licenčne omejitve ter drugi pogoji.


Za več informacij nas pokličite na 051 377 865 ali nam pišite na info@nkt.si.




bottom of page