top of page
Search

Primerno opremljene sejne sobe spodbujajo sodelovanje

V zadnjih nekaj letih se je delovno mesto temeljito spremenilo: kje strokovnjaki in sodelavci delajo in kaj pričakujejo od delovnih prostorov. Podjetja in institucije pripravljajo načrte za vrnitev v pisarne, preoblikujejo prostore za sodelovanje, da bi zaposlenim ponudili konkurenčne delovne pogoje po koncu pandemije. Predvsem sejne sobe ne sledijo več isti formuli, ki bi ustrezala vsem na enak način. Ti prostori za sodelovanje morajo zagotavljati prilagodljivo in hkrati popolno izkušnjo za vsakega uporabnika, ne glede na to, kako in kje se pridruži sestanku. Da bi zadostili tem zahtevam, bodo podjetja in institucije poiskali načine, kako zagotoviti enakopraven dostop do vrhunskega videa in zvoka ter integriranih sistemov, ki omogočajo udobne in učinkovite izkušnje sodelovanja.



Ozračje preobrazbe


Najnovejši podatki o trendih v panogi kažejo na preobrazbo delovnega prostora. Po podatkih družbe Frost & Sullivan "tri četrtine organizacij pričakuje, da bo leta 2025 več kot četrtina zaposlenih delala na daljavo s krajšim ali polnim delovnim časom".


To kaže, kako pomembno bo zagotoviti, da delavci na daljavo med pomembnimi sestanki ne bodo čutili razlike med osebno ali oddaljeno prisotnostjo, še posebej zdaj, v obdobju vračanja v pisarno. Nadaljnje ugotovitve družbe Frost & Sullivan napovedujejo, da bo do leta 2025 trg konferenčnih naprav zrasel približno petkrat zaradi potrebe po boljšem sodelovanju z oddaljenimi delavci in povečanja števila majhnih in srednje velikih konferenčnih dvoran.


Kako torej podpreti svojo organizacijo?


Opredelitev ustrezne velikosti sejne sobe


V nedavnem poročilu iz raziskave Poly so ugotovitve pokazale, da 77 odstotkov organizacij načrtuje premislek ali preoblikovanje pisarniških prostorov za nove načine dela, vključno z možnostmi za več mirnih in odprtih prostorov, prostorov za sodelovanje in prostorov za druženje. Večino novih prostorov bodo predstavljale majhne konferenčne sobe, saj se je velikost delovnih skupin zmanjšala ali pa so posamezniki na delovnem mestu le določene dni v tednu. Za spodbujanje produktivnosti bodo podjetja zaposlenim ponudila prostore, opremljene z napredno tehnologijo, ki pomaga zmanjšati moteče dejavnike in podpira učinkovito sodelovanje.



Iskanje popolne kombinacije


Začnite z velikostjo prostora; na iskanje popolne tehnološke kombinacije bosta močno vplivala velikost prostora za sodelovanje in število ljudi v njem. Majhne in srednje velike sobe na primer delujejo in se uporabljajo drugače kot velike konferenčne sobe. Sobe za osredotočanje ("Focus Rooms") so majhni prostori, namenjeni individualnemu delu ali udeležbi na virtualnih sestankih. Majhne do srednje velike sobe omogočajo skupini treh do petih oseb, da se udobno sestane in sodeluje. Če sta obe vrsti sob zasnovani in opremljeni z ustreznimi rešitvami, zagotavljata ekipam miren prostor za delo in uporabljata napredno tehnologijo, ki pomaga spodbujati širšo komunikacijo.


Opredelitev delovnih stilov


Ko upoštevate velikost prostora, je ključnega pomena, da opredelite delovne stile svojih ekip kot posameznikov in skupin. Opredelitev delovnih stilov vaše ekipe je lahko ključnega pomena za uspeh pri zagotavljanju enakopravnih, sodelovalnih postavitev prostorov in vključujoče tehnologije. Ker je vsakdo drugačen, tisto, kar ustreza eni osebi, morda ne ustreza drugi, kar lahko vpliva na potrebe vašega podjetja. Ko lahko ekipe uspešno in učinkovito komunicirajo, so rezultati boljši - s tem pa tudi prihodki.


Iskanje pravičnih rešitev, ki združujejo inovativno tehnologijo z ustreznim delovnim prostorom, lahko spodbudi preobrazbo. Ko ima vsak zaposleni dostop do enakih orodij ter se lahko enakovredno vključi in sodeluje, ustvarite priložnosti za učinkovite povezave, večjo produktivnost in prepričljivo sodelovanje.



Izkušnja, ki jo ponuja Poly


Izdelki in storitve podjetja Poly zagotavljajo enakopravnost srečanj, saj ponujajo široko paleto rešitev za vse velikosti prostorov, vključno s predhodno oblikovanimi in nastavljenimi videokonferenčnimi kompleti za določene prostore. Poly ponuja tudi certificirane rešitve Microsoft Teams za videokonferenčne in avdio klice. Dodatne možnosti pa vključujejo še:


  • Poly Director AI za vrhunski video, vključno s tehnologijo samodejnega sledenja kamere, ki približa govorce in jih kadrira, ko se premikajo po prostoru.

  • Microsoftova video galerija Front Row z udeleženci se prikaže na dnu zaslona, tako da so udeleženci, ki se pridružijo na daljavo, na ravni oči udeležencev v sobi.

  • Napredna tehnologija Poly MeetingAI je sestavni del Poly videokonferenčnih sistemov za uporabnike Microsoft Teams, ki temelji na umetni inteligenci.

  • Poly Lens je aplikacija vse-v-enem, ki omogoča spremljanje, upravljanje in odpravljanje težav na Poly napravah z ene referenčne točke.

  • Storitev Poly+ vključuje celovito podporo za naprave prek programa Ecosystem Cloud Partner Support s 24-urnim globalnim dostopom do strank za nujno pomoč.

Nova "vse-v-enem" videokonferenčna kamera z mikrofoni in zvočnikom Poly Studio R30 USB, ki je bila nedavno predstavljena na sejmu ISE v Barceloni, je primer rešitve, namenjene majhnim sejnim sobam. Ima veliko funkcij in lastnosti "Poly Meeting AI", ki jih najdemo pri drugih videokonferenčnih kamerah Poly, vendar je optimizirana za delovanje v majhnih sobah in je na voljo po dostopni ceni. S predstavitvijo R30 prihaja tudi nov Poly Microsoft Teams komplet, specializiran za majhne sobe, "Poly Studio Small Room Kit for Microsoft Teams Rooms".


Pot do napredka


Iskanje pravičnih rešitev, ki združujejo inovativno tehnologijo z ustreznim delovnim prostorom, lahko pospeši preobrazbo delovnih mest in sob v podjetjih in institucijah. Ko imajo vsi zaposleni dostop do enakih orodij ter se lahko enakovredno vključujejo v klice in sodelujejo, ste ustvarili možnost za učinkovito komunikacijo, večjo produktivnost in enostavno interakcijo.



bottom of page