top of page
Search

Uporaba Microsoft Teams Direct Guest Join z Zoom Rooms

Microsoft Teams Direct Guest Join omogoča, da se Zoom Rooms sistemi pridružijo srečanjem v Microsoft Teams brez potrebe po dodatni infrastrukturi ali licenciranju. Doslej je bilo pri povezovanju v sestanke na Microsoft Teams nujno, da je bil gostitelj sestanka Teams upravičen do storitev tretjih oseb Microsoft Cloud Video Interop.



Predpogoji za Microsoft Teams Direct Guest Join

  • Biti morate lastnik računa, skrbnik ali imeti dovoljenja z dostopom do urejanja Zoom Rooms računa.

  • Rešitev deluje z:

    • Zoom Rooms za Windows 5.6 ali novejše,

    • Zoom Rooms za Mac različice 5.6 ali novejše,

    • Zoom Rooms za naprave različica 5.10.3 ali novejše.

  • Storitev je podprta v napravah DTEN ME, Logitech Rally Bar, Logitech Rally Bar Mini, Neat Bar, Neat Bar Pro, Neat Board, Poly X30, Poly X50, Poly X70, Poly G7500, Yealink A20 in Yealink A30 (priporočamo Poly sisteme in rešitve).

  • Zaslon na dotik, namenjen uporabi z Zoom Rooms za operacijski sistem Android ali iOS, različica 5.6 ali novejša.

  • Zaslon na dotik, namenjen uporabi z Zoom Rooms za operacijski sistem Windows, različica 5.1 ali novejša.

  • Integracija koledarja z Googlom, Exchange 2010, Exchange 2013 oz. novejšim ali Office 365.



Kako omogočiti ali onemogočiti klicni dostop do konferenc tretjih oseb za Zoom Rooms

  1. Prijavite se v spletni portal Zoom kot skrbnik s pravico urejanja nastavitev Zoom Rooms.

  2. V navigacijskem meniju kliknite "Upravljanje sob" in nato "Zoom Rooms".

  3. Hierarhijo lokacij Zoom Rooms lahko uporabite za omogočanje konferenčnega klicanja tretjih oseb za Zoom Rooms v nastavitvah računa, lokacije ali sobe. V tem primeru kliknite "Nastavitve računa".

  4. Kliknite zavihek "Srečanje".

  5. Poiščite funkcijo "Support 3rd party conferencing dial-in for Zoom Rooms" in kliknite preklopnik, da jo omogočite ali onemogočite.

  6. Če se prikaže pogovorno okno za preverjanje, kliknite "Enable" (Omogoči) ali "Disable" (Onemogoči), da preverite spremembo.

  7. (Neobvezno) Če želite, da je ta nastavitev obvezna za vse sobe Zoom, ki jih urejate, kliknite ikono zaklepa, nato pa za potrditev kliknite "Lock".

  8. Kliknite potrditveno polje "Support Microsoft Teams web client meeting on Zoom Rooms" (Podpiraj sestanek v spletnem odjemalcu Microsoft Teams v sobah Zoom), da omogočite funkcijo Microsoft Teams Direct Guest Join.

  9. (Neobvezno) na ravni posamezne sobe Zoom lahko nastavite ime in e-pošto gosta, ki bosta predstavljala sobo Zoom na seznamu udeležencev sestanka Microsoft Teams.



Kako se pridružiti sestanku Microsoft Teams z uporabo neposrednega pridruževanja gostov iz Zoom Rooms

  1. Povabite Zoom Room v sestanek Microsoft Teams tako, da neposredno v Teams vabilo dodate koledarski vir, povezan s Zoom Rooms sobo. Ali pa posredujete koledarsko vabilo Teams, prejeto od tretje osebe, koledarskemu viru, povezanemu z Zoom Room. Uporabnik lahko tudi izreže in prilepi celotno besedilo vabila na sestanek, ki ga je prejel od zunanje tretje osebe, v novo vabilo na sestanek, ki vključuje koledarski vir Zoom Room.

  2. Ko koledarski vir prejme vabilo na sestanek, Zoom Room prikaže sestanek na svojem seznamu bodočih sestankov z možnostjo Join (Pridruži se) na kontrolniku Zoom Room. Če se namesto tega prikaže možnost Join by Audio (Pridruži se z zvokom), dvakrat preverite zgornje korake ali si oglejte spodnji razdelek "Odpravljanje težav".

  3. Opomba: Za posredovanje vabila bo morda treba spremeniti nastavitve v Microsoft Office 365 ali Exchange. V Googlovem koledarju posredovanje ni mogoče, vendar lahko uporabnik z ustreznimi pravicami doda ustrezno sobo ali podvoji sestanek v koledar sob.

  4. Kliknite "Join" (Pridruži se) na krmilniku. Sistem z Zoom Room računom se bo povezal v Teams srečanje.

  5. Opomba: Postopek povezovanja bo trajal dlje kot traja povezovanje v Zoom srečanju.

  6. Po vzpostavitvi povezave so na voljo naslednji kontrolniki v okviru sestanka:

    1. Izklop mikrofona (Mute Microphone).

    2. Začetek/zaustavitev videoposnetka.

    3. Glasnost.

    4. Zapustite sestanek.

    5. Pošljite poročilo o težavi.

    6. Ponovni vstop na sestanek.

    7. Skupna raba vsebine.

    8. Vsi standardni upravljalni elementi Zoom Rooms (če so konfigurirani).

  7. Med sestankom se uporablja privzeta kamera in način nadzora kamere, mikrofon in zvočnik, ki jih ni mogoče spremeniti med klicem. Sestanek Microsoft Teams bo prikazan samo na prvem zaslonu sobe Zoom Room. Na drugem ali tretjem zaslonu ne bodo prikazani dodatni udeleženci sestanka Microsoft Teams ali skupna vsebina.

Opomba: Za souporabo uporabniške vsebine na sestanku Microsoft Teams je potreben dostop do odjemalca Microsoft Teams. Skupna raba prek brezžične povezave ali HDMI ni na voljo v Zoom Rooms medtem ko ste pridruženi k pogovoru Microsoft Teams z uporabo funkcije Direct Guest Join.



Odpravljanje težav


Če se na seznamu sestankov kontrolerja Zoom Rooms prikaže gumb "Join by Audio" ali pa gumba "Join" sploh ni

  1. Prepričajte se, da sta za Zoom Room račun omogočeni možnosti "Support 3rd party conferencing dial-in for Zoom Rooms" in "Support Microsoft Teams web client meeting on Zoom Rooms".

  2. Če za integracijo koledarja Zoom Rooms uporabljate Office 365 ali Microsoft Exchange, zagotovite, da je možnost "delete comments" za samodejno obdelavo koledarja v nastavitvah Office 365 nastavljena na "False".

  3. Uporabniki, ki uporabljajo storitve filtriranja povezav ali "varne povezave", ki prepisujejo izvirni URL sestanka Microsoft Teams, ne bodo mogli uporabljati storitve Microsoft Teams Direct Guest Join. Izvirna povezava mora biti ohranjena, da se v sobah Zoom prikaže gumb "Pridruži se". Stranke, ki uporabljajo storitev Proofpoint URL Defense, lahko URL "teams.microsoft.com" uvrstijo na varen seznam v skladu z navodili tukaj. Stranke, ki uporabljajo podobne storitve "varnih povezav" URL, morajo URL "teams.microsoft.com" uvrstiti na varni seznam.

  4. Prepričajte se, da URL Teams vsebuje "teams.microsoft.com" in ne "teams.live.com" ali drugo domeno. Funkcija Zoom Rooms Microsoft Teams Direct Guest Join podpira samo sestanke, ki gostujejo na naslovu "teams.microsoft.com".

  5. Če je bilo srečanje Teams prvotno prejeto od zunanje tretje osebe, kopirajte in prilepite celotno vabilo na srečanje Teams v telo novega vabila na srečanje, ki vključuje koledarski vir, povezan z Zoom Room.


Če se v kontrolniku sobe Zoom prikaže gumb "Join" (Pridruži se)

  • Če je videti, da se Zoom Room poskuša pridružiti sestanku Teams, vendar mu to ne uspe, lahko povezavo s strežnikom Teams v oblaku moti požarni zid ali druge varnostna omejitev v omrežju. Več informacij o omrežnih zahtevah za Microsoft Teams najdete tukaj.

  • Gostitelj sestanka Microsoft Teams mora dovoliti dostop gostov za sestanke. To nastavitev lahko preveri in po potrebi spremeni skrbnik storitev Microsoft Teams gostitelja sestankov. Več informacij o dostopu gostov do storitev Microsoft Teams najdete tukaj.

  • Gostitelj sestanka Microsoft Teams je morda nastavil sestanek tako, da zahteva, da so gostje, na primer iz Zoom Rooms, ki uporablja funkcijo Direct Guest Join, sprejeti iz preddverja sestanka Microsoft Teams. V tem primeru mora gostitelj ali po možnosti drug preverjeni uporabnik sprejeti Zoom Room na sestanek Microsoft Teams. Več informacij o Microsoft Teams in samodejnem sprejemu na sestanke najdete tukaj.


Če ste se pridružili sestanku Microsoft Teams

  • Če za pridružitev sestanku Microsoft Teams uporabljate Zoom Room z možnostjo Zoom Rooms for Touch, Zoom priporoča, da izkušnjo sestanka (npr. glasnost, utišanje zvoka itd.) nadzorujete s krmilnikom Zoom Rooms. Čeprav bo uporabniški vmesnik na dotik omogočal upravljanje sestanka Microsoft Teams na zaslonu Zoom Rooms, uporaba uporabniškega vmesnika na dotik za to funkcijo ni podprta.

  • Zoom Room, ki uporablja Microsoft Teams Direct Guest Join, bo prejela najmanjši skupni imenovalec video ločljivosti sestanka Microsoft Teams. To lahko privede do slabše kakovosti videoposnetka, kadar drugi udeleženci sestanka Microsoft Teams zahtevajo nizkokakovostne tokove (npr. mobilni uporabniki ali uporabniki z omejeno pasovno širino ali težavami z omrežjem), saj bo koda spletnega odjemalca Microsoft Teams v sobi Zoom prejela enako nizkokakovosten tok.

  • Koda spletnega odjemalca Microsoft Teams podpira največjo postavitev pogleda galerije 2x2, tudi če so na sestanku več kot štirje udeleženci.






bottom of page