top of page
Search

Hibridno učenje: nadgradnja izobraževanja v letu 2021

Če pogledamo "pol napolnjen kozarec", je eden glavnih dosežkov leta 2020 digitalni pospešek v izobraževanju. Učitelji, profesorji in predavatelji so ugotovili, da lahko dobro izbrano in kakovostno orodje dramatično vpliva na učinkovitost pri oddaljenem in hibridnem učenju. Orodja, ki so enostavna za uporabo in učiteljem omogočajo, da se »odlepijo« od prenosnih računalnikov, lahko ustvarijo bolj naravno in dinamično izkušnjo za vse vpletene. Kakšna je torej zmagovalna rešitev? Poly ponuja osebne videokonferenčne rešitve, kot so kamere in zvočniki in seveda tudi napredne sobne sisteme, kot so kamere in video sistemi s sledenjem govorcem. To je oprema, ki omogoča, da se učitelji, profesorji, učenci, dijaki in študentje spet počutijo, kot da so skupaj v istem prostoru.



Tri od desetih največjih šolskih okrožij v ZDA, kot tudi tudi na tisoče manjših, so izbrali Poly za izvedbo učenja na daljavo. Na tem mestu vam bomo predstavili nekaj splošnih pristopov k hibridnemu učenju, s katerimi lahko Poly odločilno pomaga izboljšati pouk in predavanja.


OSEBNA OPREMA ZA UČITELJE


Če govorimo o optimalni prilagodljivosti, je učitelju, profesorju ali predavatelju najlažje od koderkoli speljati predavanja prav z lastno kakovostno opremo za poučevanje na daljavo. Glede na to, da se šole in fakultete odpirajo in zapirajo v skladu z ukrepi Covid-19, boste svojim učiteljem, profesorjem in predavateljem najlažje zagotovili uspeh s kamero z visoko ločljivostjo, kot sta Poly P5 ali P15, in slušalkami za odpravljanje hrupa, kot je Savi 8200 ali s prenosnim zvočnikom z vgrajenimi mikrofoni Poly Sync.




(HIBRIDNI) KONFERENČNI KLICI V UČILNICAH


Aktivni pouk in predavanja zahtevajo zelo robustne rešitve za videkonferenčne prenose, učitelji pa morajo pri tem imeti možnost prostega premikanja po prostoru. To pomeni, da se včasih bolje obnesejo naprednejše rešitve in oprema, ki si jih učitelji lahko delijo oz. po potrebi postavijo v želeni prostor. V teh situacijah družina Poly Studio ponuja zmogljivo in prenosno rešitev za učitelje. Te preproste "vse v enem" videokonferenčne sisteme je enostavno vzpostaviti in uporabljati, ne da bi potrebovali računalnik ali Mac, ob enem pa jih lahko uporabljate z vsemi glavnimi platformami za videokonferenčna srečanja.




Institucije, kot je univerza Franklin Pierce, so bile zelo uspešne pri uporabi družine Poly Studio X za poučevanje študentov na daljavo. "Zdaj razmišljamo o učilnici kot o prostoru, ki imogoča sočasno učenje lokalno in na daljavo, kar je izobraževanju dodalo povsem novo razsežnost," je povedal Frank Cohen, izredni profesor na univerzi Franklin Pierce. "Poly omogoča uporabniško izkušnjo na daljavo, ki je zelo blizu izkušnji v razredu oz. predavalnici."



V sklopu teh rešitev predstavljamo še Poly EduCart 2, kompletno mobilno rešitev, ki prinaša vrhunsko videokonferenčno poučevanja ali sodelovanje točno na mesto, kjer jo najbolj potrebujete. EduCart 2 vključuje Poly G7500 in kamero EagleEye, nameščeno v ohišju vozička. Ta stabilen in priročen voziček je bil zasnovan za enostavno premikanje iz sobe v sobo ali celo po šoli ali kampusu.


EduCart 2 lahko sprejme različne monitorje v dimenzijah, ki najbolje ustrezajo potrebam vaše ustanove. Če želite učni izkušnji dodati še eno razsežnost, Poly G7500 podpira digitalno belo tablo in brezžično skupno rabo vsebine v kombinaciji z zaslonom na dotik. Brezžična skupna raba vsebine je močno orodje za sodelovanje v razredu. Učencem omogoča enostavno izmenjavo vsebin preko njihovih osebnih naprav.



bottom of page