top of page
Search

Izbira ključnih komunikacijskih sistemov za zmago

ZMAGA NA DIRKI ZUNAJ STEZE

Oracle Red Bull Racing je ekipa Formule 1®, ki je osvojila več prvenstev in ima sedež v Milton Keynesu v Angliji. Vsako leto več kot tisoč članov ekipe neumorno gara, da bi oba avtomobila vsako veliko nagrado F1® končala na najvišjem možnem mestu. Zmagovanje na dirkah zahteva hitro vožnjo, premišljeno načrtovanje in napredno delo z najboljšo tehnologijo.Za Matta Cadieuxa, informacijskega direktorja podjetja Oracle Red Bull Racing, je eden največjih izzivov omogočiti jasno in takojšnjo izmenjavo informacij za vse člane ekipe, ne glede na njihovo fizično lokacijo. "Trenutno potujemo na 22 dirk v 22 dežel in kmalu bomo potovali še več. Naša ekipa prejema klice kadar koli v dnevu zaradi različnih časovnih pasov. Tako je ključnega pomena, da imamo na voljo zanesljive in učinkovite komunikacijske naprave, ki jih je enostavno uporabljati."


Ko se je podjetje Poly prvič srečalo s podjetjem Oracle Red Bull Racing, so bili člani ekipe opremljeni z več različnimi komunikacijskimi napravami in so pri tem zapravljali dragocene sekunde, ki bi jih lahko bolje porabili za obvladovanje dogajanja na dirkalni stezi. Matt Cadieux nam je povedal: "Pravo sodelovanje je bilo takrat izredno težko, če je bila v vsaki sejni sobi drugačna nastavitev." Zato se je ekipa IT morala odzivati na vedno večje število zahtevkov za pomoč pri uporabi videokonferenčnih naprav." Očitno je naša takratna strojna oprema preprečevala odličnost namesto da bi jo omogočala."TEHNIKA ZA VSAKO OSEBO

Inženirji podjetja Poly so sodelovali z Nimeshem Kotecho, vodjo oddelka za zagotavljanje storitev uporabnikom in ostalo ekipo Oracle Red Bull Racing, da bi določili različne delovne stile članov njihove ekipe. "Odkar uporabljamo naprave Poly, imamo na voljo popolnoma združljivo strojno opremo, celotno okolje je zato bolj učinkovito. Poly naprave so tako intuitivne, da lahko vsakdo vstopi v sejno sobo in kadarkoli v dnevu takoj pripravi sestanek."


To obnovljeno zaupanje v komunikacijsko opremo je omogočilo, da je lahko ekipa Oracle Red Bull Racing na dirkališče poslala manj ljudi in tako preusmerila vire v druge, za dirko bolj ključne dejavnosti.


Oracle Red Bull Racing je pričel uporabljati videokonferenčne sisteme Poly Studio X30 in X50, slušalke Voyager 4320 in Voyager Focus 2, telefone CCX 500 avdiokonferenčne zvočnike z mikrofoni Poly Sync 20, načrtuje pa uvedbo še več dodatnih Poly rešitev.SEZNANJANJE ČLANOV EKIPE Z NOVOSTMI

Največja skrb IT-oddelka pri uvajanju nove strojne opreme so negativni vplivi na zaposlene, še posebej v tekmovalnem okolju z visokim pritiskom, kjer ni prostora za napake. Nimesh je pojasnil: "Pri tako veliki preobrazbi sva z IT ekipo pričakovala neke vrste negativni odziv in povečanje števila zahtevkov za pomoč. Vendar je bil odziv, ki smo ga bili deležni, popolnoma nasproten. Dobili smo pozitivne povratne informacije o kakovosti zvoka in udobju slušalk, zaposleni pa so se postali samozavestni, da lahko pridejo v sejno sobo in se takoj povežejo s sodelavci in partnerji."


Nimesh in njegovi sodelavci so pred izbiro končne strojne opreme opravili primerjalno analizo več izdelkov. Podjetje Poly je dobilo posel, ker je bilo sisteme lažje uporabljati, ob enem pa so imeli več funkcij, ob enem pa so lahko iz zelo širokega nabora zelo prilagojenih rešitev zagotovili naprave, ki so ustrezale res vsem potrebam uporabnikov ob enem pa so certificirane za delo z več platformami, kot je npr. Zoom. "Ključnega pomena je bilo, da so nove naprave združljive z našim obstoječim UC ("Unified Communications") ekosistemom," je dejal Nimesh.


Po začetnem uvajanju lahko člani ekipe prek aplikacije Poly Lens prilagajajo svoje osebne naprave svojim potrebam, jih sproti posodabljajo z najnovejšo programsko opremo in dostopajo do koristnih nasvetov. Ta raven nadzora prek preproste in za uporabnike enostavne aplikacije še dodatno zmanjšuje vsakodnevne zahteve za IT.MAJHNE KORISTI SO ENAKE VELIKIM KONKURENČNIM PREDNOSTIM

V F1® je lahko razlika med najhitrejšimi in najpočasnejšimi avtomobili manjša od 4%. Med prvimi petimi avtomobili je lahko še manjša, le 0,15 %. Zato postaja okolje še bolj zahtevno, odvisnost od uspešne medsebojne komunikacije za doseganje konkurenčne prednosti pa še pomembnejša kot kdaj koli prej. "Zdaj, ko je integracija komunikacijskih naprav že v polnem teku, se veselimo tesnega sodelovanja s podjetjem Poly. Skupaj bomo razvijali in inovirali načine komuniciranja ter skupaj osvajali prvenstva," je dejal Christian Horner, direktor in izvršni direktor ekipe Oracle Red Bull Racing.


Če želite uporabljati enake vrhunske rešitve, kot omogočajo ekipi Oracle Red Bull Racing Oracle Oracle Racing dosegati vrhunske rezultate, se obrnite na NKT d.o.o., predstavnika podjetja Poly v Sloveniji ali obiščite spletno stran www.nkt.si.


Za več informacij pokličite na 051 377 865 ali pišite na info@nkt.si.bottom of page