top of page
Search

Poly in Zoom na ISE Barcelona

Sejem Integrated Systems Europe je letos prvič potekal v Barceloni. Med množico razstavljavcev z vsega sveta smo največ pozornosti posvetili proizvajalcu videokonferenčne opreme in slušalk Poly ter ponudniku za videokonferenčne klice Zoom.


Poly z novo USB videokonferenčno kamero Studio R30


Videokonferenčni sistem Poly Studio R30, ki je certificiran za Zoom in čaka na certifikacijo za Microsoft Teams, ima podobne funkcionalnosti, kot drugi videokonferenčni sistemi Poly, vendar je optimiziran za delovanje v majhnih sobah in ima tudi temu primerno nižjo ceno. Ima vgrajen zvočnik, 4K kamero s 120-stopinjskim vidnim poljem, trojno mikrofonsko polje za oblikovanje žarka zajemanja zvoka in tehnologijo pametne kamere Poly DirectorAI. Na voljo za uporabo v manjših sejnih sobah in prostorih je za 897 €.


Pri Poly so za napravo Poly Studio R30 strateško izbirali najpomembnejše elemente skupinskega videa iz naprav za večje skupine in jih združili z nekaterimi uporabniku prijaznimi lastnostmi osebnih naprav, kot sta USB povezljivost in snemljiva sponka za monitor. S tem so ustvarili napravo, ki je premišljeno optimizirana za majhne sejne sobe.


Za delovanjem kamere v R30 stoji tehnologija Poly DirectorAI, ki zagotavlja funkcije, kot so prikazovanje skupine, prikazovanje govorca in sledenje predavatelju. Poly DirectorAI je kot režiser v vaši sejni sobi, katerega naloga je poskrbeti, da so vsi dobro vidni in imajo enakopravno vključenost v videokonferenčni klic.


Noben sestanek ni enak, zato vam Poly Studio R30 omogoča prilagodljivost pri uporabi najboljšega načina kadriranja točno glede na vaše potrebe.BYOD za MTRoW

Podjetje Poly je na sejmu ISE 2022 v Barceloni predstavilo še več drugih novosti.


Poleg aplikacije za nadzor fotoaparata v MTR sistemih bo zdaj v ponudbi tudi inteligentno stikalo USB. To omogoča, da so scenariji BYOD (Bring Your Own Device) mogoči zelo hitro in enostavno. Rešitev prinaša aktivno USB stikalo "Acroname USBHub3+" za Microsoft Teams Room.


Stikalo ima 8 vhodov (za kamere, zvočnike itd.) in 2 izhoda. Eden od USB priključkov (Port0) je povezan s sistemom Teams Room System v sistemu Windows, drugi priključek (Port1) pa ponuja povezavo do konferenčne mize. V primeru BYOD je na ta kabel priključen osebni računalnik/prenosnik. Priključek 0 ima v stikalu drugačno prednost kot priključek 1. Privzeto (prenosni računalnik ni priključen) so vse naprave USB dodeljene MTR. Ko se scenarij spremeni (uporabnik priključi prenosni računalnik), se naprave USB preusmerijo iz MTR iz vrat 0 v vrata 1 in so zato na voljo na uporabnikovem prenosnem računalniku. Če je ta povezava USB znova prekinjena (uporabnik zapusti sobo), se naprave preklopijo nazaj v sistem Microsoft Teams Room System.


USB podaljševalnik (Extender)


Poleg 10-metrskega, 25-metrskega in 40-metrskega optičnega USB kabla za povezavo naprave GC8 z napravo MTR, je zdaj na voljo še ena možnost. Številne stranke podjetja Poly so zahtevale možnost uporabe mrežnih kablov, saj so ti običajno že prisotni v konferenčni sobi in zato ni treba polagati ločenih kablov. S tem prihranite čas, trud in denar. Podjetje Poly zdaj izpolnjuje to željo in na svojem ceniku navaja Icron USB 2.0 Ranger 2311 (USB podaljševalnik z enim priključkom preko ethernet kabla ). Podaljševalnik omogoča prenos USB 2.0/1.1 signala do 100 metrov prek Cat5E, Cat6 ali Cat7.


Zoom z novo digitalno belo tablo za preprosto sodelovanje in druge novosti, predstavljene na ISE 2022


Bela tabla Zoom

Pri Zoom so prenovili izkušnjo bele table in vam ponudili povsem novo Zoom Whiteboard, medplatformno, trajno, spletno rešitev za vizualno sodelovanje, ki je vgrajena neposredno v namizni odjemalec Zoom, Zoom Meetings in Zoom Rooms za naprave Touch. S funkcijami, kot so oblike, priključki, samolepilne opombe, dodajanje slik in še več, boste dvignili svoje sodelovanje na višjo raven.Prepoznavanje gest

Enostavno delite z drugimi, kako se počutite, in spodbujajte nemoteno sodelovanje s funkcijo prepoznavanja gest, ki omogoča, da se pri vizualnih gestah, kot je dvignjena roka, samodejno prikaže ustrezen odziv na sestanku. Ta funkcija trenutno podpira reakcije "Dvignite roko" in "Palec gor", pri tem pa zahteva različico odjemalca 5.10.3 ali novejšo. Omogočite jo lahko na ravni računa in skupine (nastavitev je privzeto onemogočena na ravni odjemalca).


Izboljšave kakovosti zvočnih konferenc

Posodobitve Zoomovih podatkovnih centrov v Aziji in Pacifiku zdaj uporabnikom v regiji APAC omogočajo še bolj kakovostno izkušnjo avdio konferenc. Nova regija Zoom APAC ponuja boljšo kakovost zvoka in manjše zamude zvoka za klicatelje na sestankih. Ko izberete Azijo, bodo v vašem vabilu za sestanke na voljo nove številke DID in brezplačne številke po vsem svetu, na katere bodo lahko stranke klicale. Podobno bodo tudi odhodni klici "Call-Me" na globalne destinacije izvirali neposredno iz podatkovnih centrov Zoom APAC, da se zmanjšajo zamude v omrežju in pri operaterjih.


Oglejte si dejavnosti v sobah za odmor z glavnega zasedanja

Izboljšajte upravljanje sej za odmor in si oglejte, kako udeleženci sodelujejo drug z drugim, z možnostjo pregleda dejavnosti v sobah za odmor iz glavne seje. S to funkcijo lahko gostitelji preprosto vidijo stanje zvoka in slike udeležencev, ali delijo svoj zaslon in še več. Ko je možnost omogočena, so udeleženci ob pridružitvi sobi za odmor obveščeni, da je njihovo stanje dejavnosti deljeno z gostiteljem in morebitnimi so-gostitelji.


Osrednja knjižnica anket

Da bi Zoom uporabnikom omogočili lažjo pripravo in upravljanje anket, lahko zdaj upravljate osrednjo knjižnico anket za sestanke. Ustvarite ali uredite lahko tudi ankete in jih uporabite za sestanke z "osebno izkaznico sestanka" (PMI) in sestanke, ki ne spadajo pod PMI, ter tako ustvarite osrednje mesto, kjer lahko upravljate vse svoje ankete. Ko je anketa označena kot razpoložljiva za vse sestanke, se prikaže na seznamu anket, ki jih je mogoče zagnati na sestanku.


Zahteva po določitvi enkratnega geslu v primeru sumljivih prijav

Zaščita varnosti Zoom uporabnikov je prednostna naloga, zato zdaj od uporabnikov s prijavo v službeno e-pošto, ki nimajo dvostopenjske avtentikacije, pri Zoom zahtevajo, da vnesejo enkratno geslo, kadar Zoom zazna sumljivo prijavo, na primer prijavo iz druge države ali iz druge naprave kot običajno.


Onemogočanje obvestil o klepetu med srečanjem/seznamom

Ko postane klepet na sestanku/seznamu zelo aktiven, lahko nenehni naval obvestil o klepetu, ki se prikažejo na zaslonu, odvrne pozornost od vsebine sestanka. Ta funkcija uporabnikom omogoča, da na zahtevo izklopijo ali vklopijo obvestila o klepetu na sestanku/seznamu.


"Multi-spotlight" podpora za posnetke v oblaku

S podporo za "multi-spotlight" lahko svojim ekipam omogočite, da ustvarijo dinamične posnetke v oblaku, ki zajamejo pomemben kontekst. Posnetki v oblaku bodo prepoznali in posneli do 9 udeležencev sestanka ali spletnega seminarja, kar ekipam omogoča ustvarjanje učinkovitejšega gradiva za usposabljanje in privlačne marketinške vsebine.Comments


bottom of page