top of page
Search

Primer uporabe Poly videokonferenčih sistemov v večjem podjetju

HIBRIDNO DELO IN ENAKOST SREČANJ

Grant Thornton Australia (GTAL) je veliko avstralsko računovodsko podjetje s šestimi pisarnami in več kot 110 sejnimi sobami po vsej državi. Med pandemijo COVID-19 se je podjetje GTAL podalo na pot digitalne preobrazbe, da bi posodobilo 70 sejnih sob.


Nadgradnja s programa Skype za podjetja na izvirni program Microsoft Teams pomeni, da lahko svoje zaposlene enakopravno povežejo na daljavo in jim omogočijo produktivno sodelovanje ne glede na to, ali delajo od doma, na poti ali v pisarni.



NADGRADNJA S VKLJUČUJOČO TEHNOLOGIJO

Z več kot 1400 zaposlenimi po vsej Avstraliji je bil največji izziv digitalne preobrazbe podjetja GTAL, kako hibridno delo preobraziti v brezhibno uporabniško izkušnjo. Posodobiti so morali svoje zastarele naprave za videokonferenčne klice ter poiskati stroškovno učinkovito videokonferenčno sobno rešitev, ki je preprosta za namestitev in uporabo. "Zapletenost naših večjih sob s precejšnjo mero avtomatizacije je predstavljala

velik izziv. V teh sobah je lahko od 20 do 250 oseb v videokonferenčnem klicu, vsaka posamezna prenova sobe pa je zahtevala znatne naložbe, da je bila soba združljiva z Microsoft Teams," je povedal Carlo DeFazio, vodja tehnologije v podjetju Grant Thorton.



SOBE ZA SODELOVANJE V VIDEOKONFERENČIH KLICIH

Podjetje GTAL se je osredotočilo na iskanje rešitve Microsoft Teams Rooms za različne konfiguracije sejnih sob, ki bi jo bilo mogoče enostavno integrirati z vso drugo tehnologijo, ki se že uporablja v njihovih prostorih. Pomembno je bilo, da je bil projekt v okviru proračuna in da bo dosegel najboljšo raven sodelovanja zaposlenih. Podjetje Generation-e je priporočilo visokokakovostne Microsoft Teams Rooms rešitve podjetja Poly, ki temeljijo na Android. Rešitev je vključevala Poly Studio X30, preprost video bar "vse v enem" za huddle in majhne sobe, Poly Studio X50 za njihove srednje velike sobe in Poly G7500 za večje sobe.


"Ne samo, da je bila cena enote nižja od cene enote, ki temelji na operacijskem sistemu Windows, temveč je bila namestitev veliko preprostejša. Bilo je potrebnega manj napeljevanja kablov, prav tako oprema porabi manj prostora," je dejal Carlo. "To je pomenilo, da smo lahko namestitev opravili sami in s tem ne le prihranili denar za same naprave, temveč tudi za namestitev," je dodal.

RADIKALNO PREPROSTI SESTANKI MICROSOFT TEAMS

Carlo je poudaril, da je bila naprava Poly G7500 idealna rešitev za opremljanje velikih sob. "Na podlagi predhodnih naprav serije Polycom Group Series je bilo mogoče brez zamenjave kablov in sistemov avtomatizacije (no, večinoma) hitro ugotovili, da lahko namestitev v večini primerov naredimo sami.


V naslednjih nekaj mesecih je podjetje GTAL začelo samo opremljati svoje sobe. "Očitno je bilo, kako preprosta je bila namestitev naprav in kako dobra je bila uporabniška izkušnja po namestitvi. Vsak mesec so bile napravam dodane nove funkcije in hitro so prehitele naprave Windows po enakopravnosti funkcij. Nove sobe so delovale odlično, videti so zelo profesionalno in naši ljudje so takoj razumeli enostaven uporabniški vmesnik", je poudaril Carlo.



Za več informacij pokličite na 051 377 865 ali pišite na info@nkt.si.



bottom of page